Date generale

Written by
DATE_FORMAT_LC2
PDF Print Email

Despre comuna Dumitresti


1. Intinderea teritoriului administrativ
Comuna Dumitresti este asezata pe cursul mediu al raului Ramnicul Sarat, intr-o depresiune subcarpatica situate in zona de sud, sud-vest a judetului Vrancea.
Citeste mai mult...

Istoria comunei Dumitresti


In stadiul actual de documentare nu poate fi vorba de o istorie propriu zisa a Dumitrestilor. Arhiva comunei dinainte de primul razboi mondial a fost evacuata in Moldova in 1916 si n-a mai venit inapoi. Arhiva fostului judet Rm.Sarat de care a apartinut dintotdeauna valea Ramnicului cu asezarile ei, a fost evacuata la Buzau dupa 1967 si nu am reusit s-o cercetam.
Citeste mai mult...

Transporturi


Comuna Dumitresti beneficiaza de o bogata retea de drumuri in interiorul satelor (ulite), precum si drumuri de exploatare ce deservesc proprietatile funciare ale locuitorilor.
Citeste mai mult...

Sanatate


In comuna Dumitresti, functioneaza din anul 2008, Spitalul Teritorial Dumitresti, care la data actuala se afla in administrarea Consiliului Judetean Vrancea.
Citeste mai mult...

Invatamant


Comuna Dumitresti, dispune de logistica necesara unei bune activitati pe linie educationala.
In comuna functioneaza in present –mai 2007- urmatoarele unitati scolare:
Citeste mai mult...

Economic


In comuna Dumitresti funtioneaza un numar de aproximativ 40 de agenti economici cu diverse obiecte de activitate. Datorita amplasarii sale geografice, precum si a conditiilor din zona, in comuna Dumitresti sunt dezvoltate activitati economice cu urmatoarele domenii de activitate conform codului CAEN:
Citeste mai mult...

Adrese utile


In continuare va prezentam datele de contact ale institutiilor publice locale din comuna Dumitresti, judetul Vrancea
Citeste mai mult...

LAST_UPDATED2